Luxe-Hotel.NL

Luxe Hotel Antwerpen

BEKIJK DE TOP LIJST

Een luxe hotel Antwerpen maakt jouw weekendje weg echt helemaal af. Met onze top 10 luxe & design hotels vind je al snel het perfecte hotel! Met ook nog eens de beste prijs gararntie.

De Vlaamse stad bruist en hier kan je zelf van genieten als je er een weekend rondbrengt. Naast de stad zelf waar genoeg in te beleven is kan je er luxe verblijven in een design hotel. Bij terugkomst in het hotel kan je heerlijk ontspannen in de spa of genieten in je prachtige kamer. Een boetiek hotel is zeker weten de moeite waard en ligt ook nog eens centraal in Antwerpen. Je wandelt zo rechtstreeks de Grote Markt op om een terrasje te pakken of te shoppen voor bonbons.

Locatie van luxe hotel in Antwerpen

Als je in een luxe hotel verblijft wil je natuurlijk wel eerste rang verblijven in de stad. Je komt tenslotte niet alleen voor het luxe hotel naar Antwerpen toe. Je wilt ook wat van de stad zelf zien. De locatie van je accommodatie is daarom belangrijk. Op onze website hebben we een top 10 staan met de beste luxe hotels in Antwerpen. Uiteraard is de ligging hiervan altijd geweldig. Bijvoorbeeld vlakbij de Grote Markt of Het Steen. Of wat dacht je van een accommodatie in één van de mooiste straten van de stad: Cogels-Osylei. Binnen een kwartier sta je met de tram weer bij het centraal station Antwerpen. Het is allemaal mogelijk als je een accommodatie uit onze toplijst boekt.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen is niet goedkoop. Het advies is om meestal bij de ring van Antwerpen te parkeren. Dit is een soort park & ride waar je de bus naar het centrum kan nemen. Parkeren bij de ring is goedkoper, maar wel een nadeel als je accommodatie midden in het centrum ligt. Gelukkig hebben de meeste hotels wel een eigen parkeergarage. Helemaal als je een accommodatie midden in het centrum neemt is er onder de accommodatie ruimte om te parkeren. Je kan hier als gast meestal tegen een gereduceerd tarief parkeren. Dit bespaart weer in de kosten, maar hou hier wel rekening mee als je een weekend weggaat.

Ga terug in de tijd

Als je door Antwerpen heen wandelt ga je even terug in de tijd. Het beroemde plein: De Grote Markt. Stamt rechtstreeks uit de Middeleeuwen. Breng daarna vlakbij een bezoek aan het kasteel: Het Steen. Vandaag de dag zit er een museum in, maar de kans is groot dat je het kasteel uit Suske en Wiske kent. Daarna kan je doorlopen naar één van de grote meesters, Rubens. Rubenshuis is het oude huis van de schilder Rubens. Naast het woonhuis van Rubens zelf vindt je hier in z’n atelier diverse kunstwerken hangen. Je wordt hiermee echt teruggenomen in zijn tijd. Antwerpen is echt een stad waar je de oude historie opnieuw kan beleven.

Bier drinken

Bier & België gaat natuurlijk samen, maar vooral in Antwerpen. Er zijn diverse bier proeverijen en op elk terras kan je een pintje pakken. Naast een kroegentocht kan je natuurlijk langs de icoon van de stad: Het Bolleke. Dit is het lokale bier van de stad. Het heeft een heel eigen smaak en je kan het op elk terras bestellen. Daarbij kan je ook een bezoek brengen aan de bierbrouwerij die echt midden in de stad zit. Je kan hier een brouwerij toer krijgen of meedoen aan een workshop. Perfect voor de echte bierliefhebber.

Bezoek één van de Antwerpse markten

Antwerpen staat natuurlijk ook bekend om de markt. Eén van de bekendste is natuurlijk de Vogeltjesmarkt. Iedere zondag wordt de markt georganiseerd in de Antwerpse theaterbuurt. Vroeger werd de markt gehouden om vee en vogeltjes te verkopen. Er werden zelfs huisdieren zoals honden aangeboden. Dit werd later verboden, maar nu is het vooral een toeristenmarkt geworden. Leuk om eens overheen te wandelen. Naast de Vogeltjesmarkt is er nog de Vrijdagmarkt. Op dit plein wordt al sinds de 16e eeuw een markt gehouden voor van alles en nog wat. Liefhebbers van markten kunnen hier hun hart ophalen. De markt wordt zoals de naam al zegt elke vrijdagochtend gehouden.

Romantisch winkelen in het centrum

Naast de vele markten kan je ook prima winkelen. Het populaire winkelgebied in de stad wordt de Meir genoemd. Je vindt hier filialen van van alle bekende winkelketens. Ben je op zoek naar unieke mode? Dan kan je het modekwartier van de stad bezoeken: Quartier Latin. Naast winkels vindt je hier ook prachtige gebouwen zoals de Stadsschouwburg. Je kan hier ook een bezoek brengen aan een voorstelling. Zorg er wel voor dat je op tijd boekt. Na afloop kan je bijkomen in je prachtige luxe hotelkamer in Antwerpen.

Boek je eigen luxe design hotel in Antwerpen

Wil je luxe verblijven in een boetiek hotel in Antwerpen? Met onze top 10 heb je zo een hotel midden in het centrum gevonden. Je kan er een heerlijk weekend weg van maken en de avond afsluiten in één van de gezellige cafés in het centrum! Alvast veel plezier in Antwerpen.