Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Veluwe

BEKIJK DE TOP LIJST

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Als je er even heerlijk tussenuit wilt in de natuur, dan is de Veluwe een mooie optie. Je kan hier genieten van de natuur en even bijkomen van de hectiek die je normaal ervaart in de stad. Je kan je verblijf eventueel extra speciaal maken met een luxe hotel Veluwe. Je verblijft nu in een prachtige accommodatie vlakbij de Veluwe. Soms heb je zelfs vanaf je hotelkamer al een prachtig uitzicht op de natuur of kan je vanaf de accommodatie met de fiets de natuur in. Huur vooral een fiets als je het natuurgebied wil ontdekken.

Locatie luxe hotel bij de Veluwe

Uiteraard is het fijn als je direct de natuur in kan wandelen. Het liefste laat je een weekend lang je auto staan en wandel je via de tuin van de accommodatie de Hoge Veluwe in. Er zijn verschillende prachtige accommodaties waarbij je dichtbij de natuur kan verblijven. Ze hebben vaak een eigen toegangsweg tot het natuurpark. Wij hebben op onze website een top 10 gemaakt met de mooiste accommodaties bij de Veluwe. Uiteraard is de ligging van deze boetiek hotels perfect. Alles ligt op loopafstand en je kan zelf je eigen wandeltochten uitstippelen. De meeste accommodaties hebben zelfs wandelroutes voor je klaar liggen. Je kan hier gebruik van maken tijdens een wandeling door het natuurpark.

Parkeren bij de accommodatie

De meeste hotels bij de Veluwe hebben een eigen parkeerterrein. Dit is een vrij groot terrein waar je de auto kan laten staan. Meestal worden er voor hotelgasten geen kosten in rekening gebracht. Mocht dit wel zo zijn, dan staat dit altijd aangegeven bij de accommodatie. Met het openbaar vervoer is het wel vaak lastig om de Hoge Veluwe te bereiken. Het is slim om vooral met de auto te komen. Neem je een elektrische fiets mee? Een aantal accommodaties hebben hier een speciale fietsenstalling met oplaadpunt voor. Handig als je graag de natuur wilt ontdekken.

Ontdek de Big Five van de Hoge Veluwe

Normaal ga je op zoek naar de Big Five in Afrika. Maar wist je dat ons eigen land ook een Big Five heeft? Je kan hem zelf spotten tijdens een wandeltocht door het natuurpark. Onze eigen Big Five bestaat uit een edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander. Als je oog in oog staat met een Edelhert, dan is dit absoluut net zo’n fascinerende ervaring als de Big Five in Afrika. Alleen dit keer kan je de dieren zelf spotten in ons eigen land. Zorg er wel voor dat je ze heel stil benaderd want voor je het weet zijn ze weg. Wil je zeker weten wild spotten in de Hoge Veluwe? Je kan eventueel een Wild excursie boeken. Samen met een expert ga je ze opzoeken en in het echt zien. Een unieke ervaring tijdens een weekend in de natuur.

Extra ontspannen in een Spa

Er zijn een aantal wellnesscenters te vinden in de omgeving van de Hoge Veluwe. In het prachtige natuurgebied kan je extra tot rust komen. Rond het centrum vindt je verschillende bossen en een prachtig uitzicht. De bekendste is natuurlijk de Veluwse bron, maar je kan ook een bezoekje brengen aan Thermen Bussloo. Soms heeft een luxe hotel zelf een spa waar je in kan genieten. Je hoeft dan niet eens na een spa toe te rijden. Naast wandeltochten door de natuur kan het fijn zijn om een bezoek aan de spa te plannen. Dit is zeker weten leuk om een keer gedaan te hebben. Je zal merken dat je volledig als herboren terugkomt.

Bezoek musea in de omgeving

Als je een weekend weg gaat naar een design hotel in de Veluwe, dan kom je vooral voor de natuur. Overdag maak je prachtige fietstochten of wandelingen door de natuur. Helaas is het wel Nederland en dit betekent dat het weer soms kan tegenzitten. Het is dan fijn als er een alternatief is om naar toe te gaan. Gelukkig zijn er diverse musea in de omgeving die de moeite waard zijn. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van kunst? Dan kan je naar het Kröller-Müller museum. Ze hebben de op één na grootste collectie van Vincent van Gogh ter wereld. Of wat dacht je van een bezoek aan Paleis het Loo? Bekijk de Gouden koets in het echt en ontdek de koninklijke vertrekken. Meer dan 300 jaar woonde onze koninklijke familie op de Veluwe en je kan het zelf ervaren met een bezoek aan het paleis.

Overnacht in een luxe hotel op de Veluwe

Lijkt het je heerlijk om tot rust te komen in een luxe hotel? We hebben een toplijst gemaakt en je kan hier direct een accommodatie uit boeken. Je verblijft hier altijd midden in de natuur in één van de mooiste kamers in Nederland. Ontdek jouw design hotel zelf voor een luxe weekendje weg in de Nederlandse natuur.