Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Utrecht

BEKIJK DE TOP LIJST

Utrecht is misschien wel één van de meest onderschatten steden in Nederland. De stad hoort bij de grootste steden van het land, maar trekt minder toeristen dan Amsterdam of Rotterdam. Toch is het een prachtige stad voor een weekend weg. Tijdens je verblijf in de stad kan je ook nog eens in een luxe hotel Utrecht verblijven. Het is heerlijk om in de watten gelegd te worden in deze prachtige Middeleeuwse stad. Bij een luxe hotel is er echt aan alles gedacht en verblijf je in een prachtige design kamer. Het maakt een weekendje weg in de stad extra speciaal.

Locatie van een luxe hotel in Utrecht

De meeste hotels liggen eigenlijk net buiten het centrum. Gelukkig is het centrum vrij compact, waardoor je er direct heen kan wandelen vanaf de ingang van het hotel. In onze toplijst hebben we een aantal luxe hotels staan waarin je kan verblijven. Deze accommodaties zijn absoluut de moeite waard om te boeken. Uiteraard hebben we persoonlijk voor je uitgezocht welke plekken je echt het gevoel geven dat je in alle luxe verblijft. Het zijn de state of the art design hotels van de stad en de beste plekken voor een luxe overnachting. Uiteraard zien ze er niet alleen goed uit, maar is de ligging prima. Sommige liggen echt midden in het centrum en bij andere kan je de tram of bus richting het centrum nemen en sta je binnen 5 minuten in de stad.

Parkeren in Utrecht

Helaas doet de gemeente Utrecht er alles aan om auto’s uit het centrum te weren. Dit doen ze met een uitstekend openbaar vervoernetwerk, maar ook met hoge parkeerkosten. Het kan flink wat geld kosten om een dagje te parkeren laat staan een weekend. Gelukkig hebben de meeste accommodaties een eigen parkeergelegenheid. Bij sommige hotels kan je hier gratis gebruik van maken of tegen een gereduceerd tarief. Het wordt zo betaalbaar om te overnachten in de stad. Bij de accommodatie staat het eigenlijk altijd wel aangegeven wat de parkeerkosten zijn.

Wandelen langs de grachten

In het centrum van de stad vindt je verschillende grachten. Je begint je wandeling bij de oude gracht die door een flink stuk van de stad loopt. Als je via de oude gracht loopt kom je langs diverse winkels en restaurantjes in de werven aan de gracht. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer en je kan er 7 dagen per week lekker shoppen. Als je doorloopt kom je uiteindelijk bij het domplein en de Dom. Dit is de hoogste toren van Utrecht en één van de prachtigste bouwwerken in de stad. De toren was ooit een gotische kerk, maar in de middeleeuwen werd de toren van de kerk verwijderd door een tornado. Vandaag de dag kan je naar de top van de Dom klimmen en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Zorg wel voor een uitstekende conditie want de top is alleen te bereiken met 465 traptreden. Wil je de grachten van Utrecht op een speciale manier beleven? Je kan met een rederij eventueel een rondvaarttocht maken. Het is een unieke manier om de grachten vanaf het water te beleven.

Bijzondere musea in Utrecht

Als het weer tegenzit of je geen zin hebt om te shoppen, dan zijn er een aantal bijzondere musea om te bezoeken. Het belangrijkste museum is het Centraal Museum. Je vindt hier kunstwerken uit de 18e Eeuw tot hedendaagse kunst. Er zijn het hele jaar door verschillende exposities. Bij het Centraal Museum vindt je ook het Dick Bruna huis. Dit is een museum in het teken van Nijntje. Dit beroemde konijntje komt uit de Domstad en is wereldberoemd. Toeristen uit de hele wereld komen naar de stad voor dit museum. Een ander interessant museum is het Spoorwegmuseum. Je leert hier alles over de ontwikkeling van het spoor. Van de eerste stoomtreinen tot de snelle TGV. Op speciale dagen kan je met de stoomtrein vanaf Centraal Station naar het spoorwegmuseum reizen.

Winkelen in Utrecht

De Domstad is geweldig om te winkelen. In het centrum vindt je natuurlijk alle bekende winkelketens langs de grachten en oude straatjes. Door via de oude straatjes naar de winkels te wandelen krijg je een speciaal gevoel. Overdekt winkelen kan natuurlijk ook. In het vernieuwde Hoog Cathrijne krijg je een geweldige winkelervaring met prachtige grote winkelketens. Na afloop kan je lekker dineren in één van de restaurants aan de werf.

Boek een overnachting in Utrecht

Boek een weekend weg naar Utrecht en boek een prachtig design hotel in de stad. We hebben de mooiste accommodaties in onze toplijst gezet. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een mooi hotel. Zelf als je graag je lief wilt verrassen kan je een leuke accommodatie vinden. Onze toplijst maakt het eenvoudig om de mooiste plekjes voor jezelf te vinden. Boek vandaag nog een overnachting via onze site.