Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Rotterdam

BEKIJK DE TOP LIJST

Rotterdam is één van de meest opkomende steden van Nederland. Een weekendje naar de grootste havenstad van Europa is dus zeker weten de moeite waard. Je weekendje weg wordt extra speciaal in een luxe hotel Rotterdam. Verblijf in een prachtig design hotel terwijl je uitkijkt op de skyline van de stad. Of verblijf juist midden in de skyline in je eigen boetiek hotel. De laatste jaren komen er steeds meer prachtige design hotels bij in de havenstad en dit maakt het de moeite waard om je volgende weekend weg te boeken.

Verblijf midden in Rotterdam in een luxe hotel

Het openbaar vervoer in de havenstad is eigenlijk perfect geregeld. Met o.a. de metro of de bus kom je overal. Maar het is wel fijn als je al centraal gelegen verblijft. Je kan dan gewoon je auto bij het hotel laten staan en de rest te voet of met het openbaar vervoer afleggen. Op onze website hebben we een toplijst gemaakt met de beste luxe hotels in Rotterdam. Je ziet meteen welke accommodaties de de beste zijn om in te verblijven. Handig als je nog op zoek bent naar een te gekke plek voor je volgende weekend weg. De stad zelf is zeker weten een aanrader, maar helemaal in een design hotel. Na afloop van een drukke dag in de stad kan je heerlijk bijkomen in een prachtige hotelkamer.

Parkeren in het centrum

Helaas is parkeren in het centrum van een grote stad nooit een aanrader. De parkeerkosten zijn niet zo hoog als in Amsterdam, maar wel fors. Dit betekent dat je al snel tientallen euro’s kwijt bent aan parkeerkosten voor een weekend weg. Een alternatief is met de trein naar de stad komen. Het openbaar vervoer is perfect geregeld en kan je voor de deur afzetten. Wil je dit liever niet? De meeste grote design hotels hebben een eigen parkeergarage onder het hotel laten bouwen. Dit is helaas meestal niet gratis, maar als gast krijg je wel een gereduceerd tarief. Hou er wel rekening mee dat je al snel € 20 per dag kwijt bent om je auto te laten staan.

De leukste bezienswaardigheden in Rotterdam

Eigenlijk is er zoveel te beleven in de havenstad, dat je aan een weekend niet genoeg hebt. Met een simpele wandeling door de stad kan je al heel wat bezienswaardigheden ontdekken. Begin bijvoorbeeld bij de Markthal. Het is zeker weten de moeite waard om door dit prachtige gebouw te lopen. Helemaal als je een foody bent en van lekker eten houdt. Je kan hier verschillende gerechten proeven of lekker uit eten gaan. Zelfs Jamie Oliver heeft hier z’n eigen restaurant. Daarna wandel je langs de bijzondere Kubus woningen die boven het plein lijken te zweven. Vanaf hier loop je door naar de beroemde Erasmusbrug. Wil je de stad graag van bovenaf zien? Dan kan je een bezoek brengen aan de Euromast. Dit iconische gebouw is 185 meter hoog en de hoogste toren van Nederland. Je kan ze allemaal ontdekken terwijl je na afloop luxe verblijft in een design hotel in Rotterdam.

Ontdek de musea in de havenstad

Wil je graag een cultureel uitstapje maken naar de stad? Uiteraard zijn er een aantal leuke musea die je gezien moet hebben. De zeevaart en de havenstad zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Je leert hier meer over in het Maritiem museum. Eén van de populairste musea van Rotterdam voor kunstliefhebbers is: Boijmans van Beuningen. Je maakt hier een reis door de tijd met prachtige kunstwerken. Er hangen zelfs topstukken uit de vroege Middeleeuwen. Wil je meer leren over andere culturen? Dan kan je naar het Wereldmuseum met een wisselende tentoonstelling over verschillende culturen. Fotografen kunnen uiteraard terecht in het Nederlands fotomuseum. Dit is de schatkamer voor fotografen uit Nederland met prachtige foto exposities.

Winkelen in Rotterdam

Ben je dol op winkelen? Buiten de Markthal kan je echt uitstekend winkelen in Rotjeknor. Er zijn verschillende winkelstraten met bekende winkelketens en onbekende boetiekjes. Je kan ze allemaal ontdekken terwijl je in een luxe hotel in het centrum verblijft. 7 dagen per week zijn de winkels geopend. Het maakt dus niet uit wanneer je in de stad verblijft je kan echt altijd shoppen. Het winkelgebied begint bij het prachtige Centraal Station en loopt tot aan de Blaak. Bij de Lijnbaan en Koopgoot vindt je de belangrijkste winkels van de stad. De meest trendy winkelstraat is de Meent. Het is de moeite waard om hier allemaal een bezoek aan te brengen tijdens een verblijf in de stad.

Boek een luxe hotel in Rotterdam

Wil je ook graag in een design hotel verblijven in Rotterdam? Met onze top 10 kom je er al snel achter welke accommodaties de moeite waard zijn voor een verblijf in de stad. Verblijf in de ambiance van een design accommodatie en geniet nog meer van het uitzicht op de havenstad vanuit een luxe hotelkamer.