Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Maastricht

BEKIJK DE TOP LIJST

Een luxe hotel Maastricht betekent heerlijk een lang weekend in de watten gelegd worden in het zuiden van Limburg. De stad zit vol met mooie plekjes waar je heerlijk van kan genieten tijdens een weekend weg. Terwijl je overdag van de gezellige stad geniet kan je in de avond heerlijk ontspannen in je boetiek hotel. Een luxe hotelkamer maakt een weekendje weg extra speciaal. Vooral als jullie samen iets te vieren hebben of als je gewoon jezelf lekker wilt verwennen met een mooie kamer.

Locatie van een luxe hotel in Maastricht

Het is natuurlijk geweldig als je een terrasje kan pakken in Maastricht en je na afloop naar het hotel terug kan lopen. Het bruisende hart van de stad is natuurlijk het Vrijthof. Dit is het centrum van de start en de plek waar regelmatig evenementen georganiseerd worden. Eén van de bekendste evenementen is natuurlijk het concert van André Rieu. Dit grote concert wordt altijd op het beroemde Vrijthof gegeven. Met een luxe hotel in de stad is het natuurlijk geweldig als je op loopafstand van het Vrijthof zit. Je weet dan zeker dat je locatie perfect is. Wij hebben verschillende accommodaties verspreid over de stad. We hebben in onze toplijst op onze site uiteraard een paar kamers in de buurt van het Vrijthof.

Parkeren in Maastricht

De meeste luxe hotels in Maastricht hebben een eigen parkeergarage. Het is zo niet lastig om te parkeren in de stad. Je kan vaak onder de accommodatie parkeren. Bij de meeste accommodaties is dit helaas wel tegen betalen. Het is wel zo dat je een gereduceerd tarief betaalt als je verblijft in de accommodatie boven de garage. Verblijf je buiten het centrum? Dan kan je soms zelfs gratis in de straat parkeren. De meeste accommodaties zijn centraal gelegen, waardoor je helaas tegen betaling moet parkeren. Gelukkig is de stad zelf compact, waardoor je de auto gerust kan laten staan en te voet de stad kan ontdekken. Vooral met een hotel in het centrum van Maastricht kan je prima te voet de stad ontdekken.

Wandel door het prachtige oude centrum

Het oude centrum van de stad is absoluut geweldig om gewoon doorheen te wandelen. De oude gebouwen zorgen ervoor dat je zeker weten onder de indruk bent. Je begint natuurlijk op het Vrijthof. Een prachtig plein omringt met oude gebouwen. Wandel vervolgens door naar het oude Stadhuis aan de markt. Het charmante oude stadhuis is ontworpen door de Nederlandse architect Pieter Post. Hij ontwierp o.a. het Paleis op de Dam in Amsterdam. Verder kan je een bezoek brengen aan de Helpoort. In de Middeleeuwen kreeg Maastricht officieel stadsrechten. Met het verkrijgen van stadsrechten wilde ze de stad beschermen en werd er een stadsmuur met een aantal toegangspoorten gebouwd. Een deel hiervan is afgebroken behalve de Helpoort. De oude stadspoort staat al sinds 1229. In de stadspoort worden diverse exposities gehouden.

Winkelen in Maastricht

Zeven dagen per week kan je heerlijk winkelen in Maastricht. De stad is uitgegroeid tot een belangrijke shopstad o.a. doordat de stad dichtbij Duitsland ligt. Duitsers komen graag over de grens om in onze winkels te shoppen vooral op zondag als alles dicht is in Duitsland. Alle bekende winkelketens zijn aanwezig, maar ook unieke boetieks die je alleen in Maastricht tegenkomt. Unieke hippe winkeltjes vindt je in Wyck. De chique winkels liggen in het Stokstraatkwartier. Verder vindt je in de stad verschillende winkelcentra zoals: Mosae Forum en Entre Deux. Op zaterdag is er natuurlijk ook een gezellige markt met versproducten. Je kan vanaf je eigen design hotel lekker gaan winkelen in Maastricht.

Bezoek unieke bezienswaardigheden in de stad

Maastricht heeft ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je alleen in deze stad tegenkomt. Eén ervan zijn natuurlijk de Grotten van Noord Sint Pietersberg. Onder begeleiding van een gids ga je dit unieke grottenstelsel ontdekken. In dit grottenstelsel werkte vroeger dag en nacht mensen. Dit ga je zelf ontdekken tijdens een rondleiding. Een indrukwekkende expositie om te bezoeken is het Schuilkeldermuseum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er onder Maastricht een schuilkelder. Hier is nu een expositie in gevestigd die je meer verteld over de Tweede Wereldoorlog in Maastricht. Ben je dol op speciaal bier? Dan is het leuk om een bezoek te brengen aan Brouwerij Bosch. Dit is een historische brouwerij waarbij je een kijkje in de keuken kan nemen en na afloop een biertje kan proeven.

Overnacht in een luxe hotel in Maastricht

Lijkt het jouw wel wat om in een design hotel te overnachten? We hebben verschillende design hotels voor je op een rijtje gezet in het centrum van Maastricht. Je kan hier heerlijk in luxe overnachten en de stad ontdekken. Met een prachtig hotel wordt je overnachting extra speciaal. Maak er iets moois van als je een weekend naar Zuid-Limburg gaat en verwen jezelf met een mooi hotel om in te overnachten.