Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Groningen

BEKIJK DE TOP LIJST

Wil je iemand verrassen met een overnachting in een luxe hotel Groningen? Wij hebben de mooiste plekjes voor je op een rijtje gezet. Op onze website staat een toplijst met boetiek hotels in Groningen. De stad in het noorden van Nederland is zeker weten de reis waard. In de stad zelf is genoeg te beleven terwijl je ondertussen in een prachtig hotel verblijft. Na afloop van een dag sight seeing in de stad kan je heerlijk bijkomen in een boetiek hotel. Je wordt hier echt heerlijk in de watten gelegd na een drukke dag vol activiteiten in de stad.

De locatie van een luxe hotel in Groningen

Groningen is een stad waar je eigenlijk prima doorheen kan wandelen. Mocht het allemaal iets te ver zijn, dan kan je de bus pakken om plekken in de stad te bereiken. Maar uiteraard is het wel fijn als je gewoon centraal in de stad kan verblijven. Dat je niet aan de andere kant van de stad zit terwijl je juist in het centrum moet wezen. Uiteraard hebben we hiermee rekening gehouden met het maken van een toplijst. De meeste accommodaties liggen op loopafstand van de beroemde Martinitoren en dus heerlijk centraal gelegen in de stad.

Parkeren in Groningen

In het centrum van de stad is parkeren tegen betaling. De meeste hotels hebben afspraken met nabijgelegen parkeergarages of een eigen parkeergelegenheid. Je kan hier vaak tegen een gereduceerd tarief parkeren tijdens een overnachting. Als je echt in het centrum verblijft kan je natuurlijk ook met de trein komen. De trein stopt midden in het centrum, waardoor het vaak nog maar een paar minuten lopen is naar je accommodatie. Dit is een prima alternatief als je liever niet met de auto naar het centrum gaat. Er zijn verschillende manieren om in Groningen te komen en een heerlijk weekend weg te boeken.

De hoogtepunten in de stad

Als je een weekend naar Groningen komt is het natuurlijk heerlijk om de hoogtepunten op te zoeken. Vanaf een luxe hotel kan je op ontdekking gaan langs verschillende plekken in de stad. Er zijn een aantal hoogtepunten die je niet mag missen. De eerste is natuurlijk de Martinitoren. De kans is groot dat je hem stiekem al gezien hebt bij aankomst in een luxe hotel. De toren torent er bij verschillende punten in de stad bovenuit. Het is eventueel mogelijk om de toren in te gaan en de stad vanaf bovenaf bekijken. Kunstliefhebbers kunnen daarna een bezoek brengen aan het Groninger Museum. Het museum zelf is van de buitenkant al een kunstwerk op zichzelf. Dit komt door de bijzondere architectuur. In het museum vindt je historische kunstwerken tot moderne hedendaagse kunst.

Ga terug in de geschiedenis in Groningen

Groningen is natuurlijk een historische stad om in te verblijven. Dit zie je terug in het centrum, maar ook op diverse plekken in de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Prinsentuin en ga terug in de Renaissance tijd. De Prinsentuin werd ooit aangelegd voor de Prinsen van Nassau en bestaat al sinds 1594. Het is de ideale plek om even uit te rusten na een drukke dag in de stad. Daarna kan je een bezoek brengen aan een stukje Kopenhagen in het noorden van Nederland. Reitdiep bestaat uit felgekleurde huisjes aan het water. Het doet veel denken aan de bekende straten in Kopenhagen. Het gebied is extra leuk voor vogelliefhebbers. Er zijn hier verschillende vogels te ontdekken. Na afloop van een dagje in de stad of natuur rond de stad kan je terugtrekken in een prachtig luxe hotel in Groningen.

Winkelen in Groningen

Natuurlijk kan je in de hoofdstad van het noorden ook prima winkelen. In het centrum van de stad kom je alle bekende winkelketens en warenhuizen tegen. De meeste winkels bevinden zich in de omgeving van de Martinitoren. Je kan de toren als uitgangspunt nemen als je gaat shoppen. Het gezelligste stukje van de stad is de Zwanenstraat. Je vindt hier unieke boetiekjes en winkeltjes die de moeite waard zijn als je iets origineels zoekt. In 2016 werd de straat zelfs uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Het is super leuk om hier een bezoek aan te brengen tijdens je verblijf in een luxe hotel in Groningen.

Boek een hotelkamer in een luxe hotel

Wil je lekker luxe overnachten? Via onze site vindt je eenvoudig een hotelkamer in een luxe hotel in Groningen. De leukste accommodaties hebben we voor je op een rijtje gezet. Een design hotel is natuurlijk super leuk om in te verblijven. Je vindt hier de luxe die je zoekt voor een verblijf in de stad. Uiteraard wordt je in alle accommodaties uit onze toplijst in de watten gelegd. Dit is natuurlijk een fijn vooruitzicht als je een weekend weg gaat naar een voor jouw nog onbekende stad. Boek vandaag nog een overnachting in een prachtig design hotel in Groningen.