Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Berlijn

BEKIJK DE TOP LIJST

Berlijn is één van de grote steden in Europa die je absoluut gezien moet hebben. Op slechts 6 uur rijden vanaf Utrecht sta je al in de hoofdstad van Duitsland. Een fascinerende stad met duidelijke verschillen tussen oost en west. Een stad met historie en sfeer die je absoluut gezien moet hebben. Vanwege de afstand is een accommodatie om in te overnachten noodzakelijk. Gelukkig kan je via onze website eenvoudig een luxe hotel Berlijn boeken. Je kan kiezen uit verschillende boetiek hotels in Berlijn waar je heerlijk kan genieten van de stad. Na afloop van een vermoeiende dag kan je terugkeren op je luxe hotelkamer in Berlijn.

Locatie van een luxe hotel in Berlijn

Berlijn heeft een gigantisch aanbod met accommodaties waar je in kan overnachten. Het is natuurlijk belangrijk dat je accommodatie een beetje centraal gelegen is in de stad. Een luxe hotel is natuurlijk fantastisch. Je ervaart design en pure luxe tijdens je overnachting. Maar het is niet fijn als je elke dag een uur bezig bent om ergens te komen. Wij hebben daarom een top 10 gemaakt met design hotels waaruit je kan kiezen in Berlijn. Uiteraard bestaat onze selectie uit de beste hotels in de stad. Daarbij hebben we ook rekening gehouden met de ligging in de stad. Zo hebben we ervoor gezorgd dat je altijd centraal verblijft en in de buurt van de metro om eenvoudig door de stad te reizen.

Parkeren en openbaar vervoer

Als je met de auto komt moet je deze natuurlijk ergens kwijt. Helaas is het zoals in elke grote stad betaalt parkeren. De meeste accommodaties hebben een eigen parkeergarage onder het hotel zitten. Je mag hier meestal als hotelgast tegen een gereduceerd tarief gebruik van maken. Hou er wel rekening mee dat je al snel € 25 per dag kwijt bent aan parkeerkosten. Een alternatief is om met de trein of het vliegtuig naar de stad te komen. De accommodatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit is namelijk uitstekend geregeld helemaal als je een boetiek hotel in het centrum van de stad hebt. Je kan vanaf je hotel direct op de U-lijn stappen richting de meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad.

Een wandeling langs de meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad

Berlijn is een stad met genoeg bezienswaardigheden om te beleven en te zien. Eigenlijk is er zoveel te doen dat je aan een weekend niet genoeg hebt. Maar dit maakt het leuk om nog een paar keer terug te komen. Eén van de must sees is natuurlijk de Brandenburger Tor. Het is het bekendste symbool van de stad en ooit gebouwd als stadspoort. Een ander bekend herkenningspunt is: Fernsehturm. Dit is de oude televisietoren van Oost-Duitsland. Het is mogelijk om de bol te bezoeken en met 350 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad te hebben. Bezoek daarna het Reichstag, dit indrukwekkende gebouw is sinds 1999 het gebouw van het Duitse parlement. Daarna kan je een bezoek brengen aan het indrukwekkende Holocaust Monument met 2.700 betonblokken. Elk betonblok staat voor één van de 2.700 omgekomen Joden in Berlijn. Verder is het natuurlijk een aanrader om een stuk van de Berlijnse muur te bekijken. Dit stukje historie is natuurlijk nauw met de stad verbonden. Hierbij hoort natuurlijk ook een bezoek aan Checkpoint Charlie. Het was een controlepost voor Oost en West Berlijn.

Winkelen in de stad

Eigenlijk kan je al dagen druk zijn met de bezienswaardigheden in de stad. Na afloop kom je weer terug in je design hotel in de stad. Maar naast alle bezienswaardigheden kan je ook prima winkelen in Berlijn. In West-Berlijn vindt je bij Kurfürstendamm de luxe winkelstraten en winkels terug. Je vindt hier merken als Louis Vuitton en Chanel. In het centrum van de stad vindt je de bekende winkelketens en modecentra. De stad staat ook bekend om de grote warenhuizen. De bekendste is: Kaufhaus des Westens. Dit is een zeer luxe warenhuis in het westen van de stad met zes verdiepingen. Leuk om een keer doorheen te wandelen. Verder is het leuk om met de metro twee stops van Alexanderplatz naar: Hackescher Markt te gaan. Op het centrale plein bij het station vindt je hier een gigantische markt. Je kan hier ook culinair genieten. Rond het plein vindt je leuke delicatessenwinkels en de beste restaurants uit de regio.

Overnacht in een luxe hotel in Berlijn

Lijkt het jouw wel wat om een weekend weg naar Berlijn te gaan? Met ons aanbod aan design hotels in Berlijn vindt je altijd wel een leuke plek om te overnachten. We hebben een groot aanbod met verschillende accommodaties om uit te kiezen. Je kan hier heerlijk overnachten en genieten van de pracht en praal in de stad. Vanaf je accommodatie loop je rechtstreeks de stad in en kan je op ontdekkingstocht naar  bezienswaardigheden en winkeltjes.