Luxe-Hotel.NL

Luxe hotel Barcelona

BEKIJK DE TOP LIJST

Barcelona is met recht één van de mooiste steden van Spanje. Je kan hier heerlijk doorheen slenteren en de prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Aan één weekend heb je hier eigenlijk niet genoeg. Gelukkig kan je vaker terugkomen want dit is absoluut geen straf. Met een luxe hotel Barcelona verblijf je ook nog eens prachtig in deze Spaanse stad aan de Middellandse Zee. Er zijn genoeg design hotels te vinden waar je in kan overnachten tussen de meesterwerken van Gaudí. Je kan in een leuk design hotel heerlijk bijkomen van een drukke dag in de Gotische stad van Spanje.

Locatie van een luxe hotel in Barcelona

Natuurlijk is het geweldig om in een luxe hotel te overnachten. Het enige nadeel is dat je niet een paar km buiten het centrum wilt verblijven. Je wilt wel graag midden in het centrum verblijven, zodat je vanuit hier naar de prachtigste plekken in de stad kan wandelen. De locatie is daarom ontzettend belangrijk. Op onze website hebben we een top 10 staan met de beste luxe hotels in Barcelona. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de luxe in het hotel, maar ook naar de locatie. Onze design hotels zijn allemaal prachtig gelegen in het centrum van de stad. Je hoeft dus niet meer uit te zoeken of de ligging wel goed is. Het enige wat je hoeft te gebruiken is onze top 10 bij het uitzoeken van een accommodatie.

Openbaar vervoer tijdens je stedentrip in Barcelona

De kans is groot dat je op het vliegveld Reus land als je een weekendje Barcelona boekt. Vanaf hier kan je met het openbaar vervoer rechtstreeks naar de stad gaan. Het is natuurlijk ook mogelijk om de taxi te nemen. Maar het openbaar vervoer is de voordeligste keuze. In de stad zelf kan je ook het beste met het openbaar vervoer reizen. Mocht je echt met de auto aankomen, dan is het slim om deze onder het hotel te parkeren. Het is vrij lastig om in de stad een parkeerplaats te vinden. Met het openbaar vervoer kan je eenvoudig overal komt. Een handige tip is om een Hola BCN! kaart te nemen. Je kan hiermee onbeperkt reizen met het openbaar vervoer voor omgerekend een paar euro per dag. Je moet de kaart wel voor minimaal twee dagen nemen. Vanaf vijf dagen is de kaart extra voordelig.

Ontdek de meesterwerken van Gaudí

Gaudí heeft de stad Barcelona letterlijk gevormd. De architect had een unieke bouwstijl die je bijna als sprookjesachtig kan omschrijven. Helaas kwam hij tragisch aan z’n einde door een tramongeluk in 1918. Hierdoor heeft hij z’n grootste meesterwerk: La Sagrada Familia nooit kunnen afmaken. Vandaag de dag zijn ze nog steeds aan het bouwen omdat ze niet precies weten waar de architect wilde eindigen. Het wordt door de inwoners gekscherend de toren die nooit afkomt genoemd. Het bouwwerk staat dan ook altijd in de stijgers, maar is de moeite waard om te bezoeken. Naast La Sagrada Familia zijn er nog meer meesterwerken te bezoeken tijdens een weekend in de stad. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan: Park Guell en La Pedrera. Alleen al met het bezoeken van de meesterwerken van Gaudí kan je een weekend vullen.

Bezoek het oude deel van de stad

Wordt verliefd op het oude Barcelona door te slenteren door de Gotische wijk El Born. Als je hier wat meer naar achteren loopt wordt je al snel verliefd op de oude straatjes. In het hart van de wijk vindt je ook de markthal uit 1700 genaamd El Born CCM. Er wordt hier nog steeds gehandeld zoals eeuwen geleden. In El Born vindt je ook het Picasso museum gewijd aan deze beroemde schilder met o.a. een paar meesterwerken.

Winkelen in Barcelona centrum

Shop till you drop kan uiteraard ook. Begin je dag met een wandeling over de beroemde La Rambla. Op deze drukke wandelpromenade vindt je verschillende winkeltjes en tegen de avond komen er stalletjes met kunstenaars die hun spullen verkopen. Het is toeristisch, maar wel super leuk om gedaan te hebben. De belangrijkste winkelstraten van de stad zijn: Passeig de Gràcia, Portal de l’Àngel, Avinguda Diagonal, Carrer Pelai en Rambla de Catalunya. In de wijk El Born en Gárcia vindt je meer de winkels van de lokale bevolking. Je vindt hier kleine winkeltjes en boetieks. Deze zijn natuurlijk super leuk om te ontdekken tijdens een verblijf in de stad. Vindt je het iets te warm om te shoppen? In Maremagnum kan je langs de Middellandse Zee shoppen in een overdekte shoppingmall. Dit winkelcentrum is elke dag geopend dus ook op zondag.

Boek een luxe hotel in Barcelona

Droom je ervan om in een prachtig luxe hotel te overnachten in Barcelona? Dan zit je bij ons absoluut goed. Wij hebben echt de mooiste accommodaties van de stad voor je op een rijtje gezet. Met onze top 10 kom je zeker weten op een mooi plekje in de stad terecht.