Luxe Hotel

Wintersport en hotel

Wintersport steeds populairder

Nu we steeds meer vrije tijd krijgen, en vaker een paar dagen weg kunnen uit de dagelijkse sleur, nemen steeds meer mensen ook in de de winterperiode een korte vakantie. Het is vaak maar een paar uur rijden naar de populaire wintersportgebieden, maar ook per trein of vliegtuig zijn die gebieden makkelijk te bereiken. Het enige dat je hoeft te doen is een hotel te boeken, je ski’s in te pakken en op weg te gaan. Heb je geen ski’s zeg je? Ook geen probleem. In vrijwel alle hotels in de wintersport gebieden kun je ze huren per uur, per dag of per periode.

Wintersport in de zomer

Als het in Europa zomer is, kun je toch de wintersport beoefenen. Je moet er alleen iets verder voor weg. Maar we hebben tegenwoordig toch voldoende tijd. Een zomervakantie combineren met wintersport? Dat kan. Waar? In Turkije! Op slechts 100 km van Antalya ligt een wintersportgebied met prachtige hotels. Weekje aan het strand en een weekje skiën combineren? Het kan.

Wintersport in Europa

We weten dat we in het algemeen in de bergen moeten zijn voor sneeuw en wintersport. Er zijn voldoende mogelijkheden in Europa, maar ook in Turkije. En alle wintersportgebieden zijn voorzien van hotels in alle soorten en klassen. Van klein tot supergroot, van betaalbaar tot duur. De meest populaire skigebieden zijn van oudsher Oostenrijk en Zwitserland, maar ook de Franse Alpen en Noord Italië worden steeds belangrijker. Het Turkse Taklikent is nog nieuw, maar dat zal snel veranderen. De Franse Alpen zijn al jaren bekend bij de elite van Europa en wat duurder en luxueuzer, maar zeker de moeite waard. En dat geldt zeker voor de hotels in die regio.

Wintersport dichtbij

Wil je liever niet te ver weg, dan kun je in de Ardennen een skihotel opzoeken of in een van de populaire gebieden in Midden Duitsland. Hotels vind je overal, maar het is wel aan te raden tijdig te boeken. En maar hopen op voldoende sneeuw. Je kunt zelfs tegenwoordig een sneeuwgarantie verzekering afsluiten. Dat is een teken dat wintersport populairder wordt.

Minder bekende wintersport gebieden Er zijn in Europa nog veel meer wintersportgebieden te vinden dan de meest bekende. Wat dacht je van Finland? Of in Scandinavië, Bulgarije of in de Pyreneeën? En zo zijn er nog een aantal meer. Overal vind je goede hotels waar je ski’s kunt huren. En tegelijkertijd lekker bruin worden terwijl je op het terras van je hotel ligt te genieten van de winterzon. Mooie gedachte toch?

Wintersport en filmsterren

Wil je echt je vrienden laten merken dat je een luxe wintersportplaats hebt uitgekozen, dan ga je uiteraard naar Amerika. Aspen in de staat Colorado is het summum van exclusieve wintersport. De kans is groot dat je daar je meest favoriete filmsterren tegenkomt en zelfs op het terras een wijntje ziet drinken. Houd je camera maar klaar.

About the Author

Leave a Reply

*