Luxe Hotel
luxe wellness hotel
strand hotel
hotels
luxe hotels

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind u een lijst met vragen die wij veel krijgen, zoals “Welke hotelkamer kiezen?” of “Wat is het duurste hotel ter wereld?” Heeft u een vraag en staat deze er nog niet bij? Mail hem dan aan ons door het contactformulier in te vullen.

Welk hotel moet ik kiezen?

Het kan soms lastig zijn een keuze te maken met zo’n groot aanbod. Wij raden u aan na te denken over de locatie en wat u van een hotel verwacht. Ook kunt u de waarderingen en reacties van andere mensen bekijken. Zie ook onze tips om een luxe hotel te kiezen.

Kan ik ook een luxe hotelkamer boeken op deze website?

Nee. Via deze website kunt u alleen luxe kamers en hun prijzen vergelijken. Wanneer u uw keuze gemaakt heeft, wordt u doorgestuurd naar een aangesloten website waar u het betreffende accommodatie kunt boeken.

Wanneer krijgt een hotel 5 sterren?

Een hotel krijgt een ster als het aan bepaalde basisnormen voldoet. Dat wil zeggen; er moeten bepaalde voorzieningen aanwezig zijn. Bij een 5 sterren hotel moeten er dus minstens een heel aantal voorzieningen zijn. Welke dit precies zijn, kunt u hier nalezen.

Wat is een boutique-hotel?

Een boutique-hotel of boetiekhotel is een term die vaak gebruikt worden om een hotel aan te geven dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme uitstralingen heeft en vaak niet behoort tot een hotelketen. Het heeft dus iets aparts, met vaak een eigen, bijzondere persoonlijke stijl.

Hebben jullie echt álle luxe hotels in jullie bestand staan?

Het is onmogelijk om te weten of wij alles in het bestand hebben staan. Wij hebben echter een zeer grote database, met meer dan 2 miljoen hotels uit 220 landen, afkomstig van 100+ boekingswebsites. We doen er dus alles aan om zo veel mogelijk accommodaties in onze database op te nemen. En dat lukt aardig.

Wat is het duurste hotel van Nederland?

Het ligt eraan hoe dat berekend wordt, maar veel genoemde namen zijn het Amstelhotel en Hotel l’Europe in Amsterdam met prijzen rond de 2000 euro per nacht.

Wat is het duurste hotel ter wereld?

Als men kijkt naar de kamerprijs, staat het Wilson Hotel in Genève meestal bovenaan. Hier telde men in 2011 voor één overnachting in de Royal Penthouse Suite rond de 40.000 euro neer. Ook veel genoemd zijn het Four Seasons Hotel in New York en het Palms Casino Resort in Las Vegas.

Hoe zoek ik naar een specifiek(e) bestemming / luxe hotel?

In het kader waar u kunt zoeken staat onder “waar?” een tekstvak waar u de naam van uw gewenste bestemming of hotel kunt invullen. Deze zal dan verschijnen als suggestie wanneer u aan het typen bent, of in een lijst wanneer u op enter heeft gedrukt.

Hoe weet ik dat dit de beste hoteldeal is?

Onze database is aangesloten op meer dan honderd boekingssites, die samen meer dan 2 miljoen hotels aanbieden. De kans is dus zeer groot dat u op onze vergelijkingswebsite de beste prijs zult vinden.

Wat is de beste tijd om te boeken?

Het kan soms voordelig zijn om vroeg te boeken, u krijgt dan vaak vroeg boek korting. Soms kan een last minute boeking ook geld besparen. Boekt u op het laatste moment dan bent u vaak veel duurder uit. Begin dus vroeg met zoeken naar accommodaties.

Hoe vind ik de prijs van een specifiek luxe hotel?

Als u naar een specifiek hotel heeft gezocht, komt u op de detailpagina van dat hotel terecht. Onder het kopje ‘Beschikbaarheid en prijzen’ kunt u dan de gewenste data invullen en op de knop ‘Check beschikbaarheid en prijzen’ klikken.

Komen er nog extra’s bovenop de weergegeven kamerprijs?

Nee. De prijs die wordt weergegeven is altijd de prijs die u betaalt voor de hotelkamer zoals die wordt omschreven op de detailpagina.

Wat is een all inclusive accommodatie?

All inclusive wil zeggen dat alles bij de kamerprijs is inbegrepen. Met een all inclusive boeking geniet u van gratis eten en drinken. Ontbijt, lunch en diner zijn allemaal bij de prijs inbegrepen evenals drank.

Wat is halfpension?

Halfpension wil zeggen dat bij de kamerprijs is inbegrepen een ontbijt en avondeten.

Hoe kom ik in contact met luxe-hotel.nl?

Als u vragen of suggesties heeft, kunt u hier het contactformulier invullen.