Luxe Hotel
Bonaire

Top 5 Avontuur Tips voor Bonaire

Bonaire is een klein caribisch nederlands eiland van 294 KM2 en bekend om het duurzame toerisme, duiken, zoutpannen en flamingos. Het is een rustig eiland waar alles een beetje langzamer gaat en waar je dus lekker tot rust kunt komen. hier volgen wat tips om u op weg te helpen op Bonaire.

1) Duiken– ┬áBonaire wordt vaak als beste duiklocatie wereldwijd verkozen. De makkelijke toegang tot alle duik stekjes en de vrijheid van het zelfstandig duiken zorgen daar mede voor. U hoeft alleen maar een auto te huren, en dan kunt u bijna iedere duikstek bezoeken en het water in lopen om een duik te maken. Alhoewel Bonaire bekend is om het kust duiken, is het duiken aan de oost kust een echte aanrader. Hier heeft u een groete kans om grote aantallen schildpadden en eagle rays te zien. De oostkust is alleen maar bereikbaar per boot omdat het water en de kust te wild zijn om veilig in en uit het water te komen.

2) Windsurfen – Met een constante oosten wind en een perfecte ondiepe zanderige baai genaamd Lac Baai aan de oostkust van het eiland trekt Bonaire ieder jaar weer veel windsurfers aan en hier woont onder andere de wereld kampioen Kiri Thode. Er is een populaire documantaire genaamt: children of the wind die gaat over het leven van de windsurfers van Bonaire.

3) Kayaken – Aan de rand van Lac baai kunt u de mangroven vinden. De mangroven zijn de kraamkamer van de oceaan. Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids per kayak de mangroven te verkennen en zelfs een stukje te snorkelen. U kunt hier vele jonge vis soorten en vogels zoals de bruine pelikaan en verschillende reigersoorten vinden.

4) Landschap – Al komen de meeste mensen naar Bonaire voor het water, is het zeker de moeite waard om een auto te huren en het eiland te verkennen. Bonaire heeft een woestijnachtig klimaat met rode aarde en heel veel cacti. Het nationaal park Washington slagbaai neemt 1/3 van de totale oppervlakte van Bonaire in beslag en indien je het goed wilt verkennen heb je hier een hele dag voor nodig. In het park kun je het hoogste punt van Bonaire beklimmen (brandaris 241 meter boven zeeniveau). Het is ook mogelijk om te gaan klimmen en abseilen in dit gebied.

5) Grotten – Bonaire verbergt een heel grottenstelsel onder de oppervlakte. Er zijn een paar honderd verschillende grotten bekend. Het is mogelijk om deze met een gids te bezoeken. Hier kun je enorme formaties van stalagmieten en stalagtieten vinden. In veel van deze grotten kun je ook verschillende soorten vleermuizen vinden.

Geniet van het Bonaire avontuur maar zorg wel dat je het milieu respecteerd. Zowel boven als onder water. Als je gaat snorkelen of duiken dan heb je een dive tag nodig en als je zeker wilt zijn van je acties dan kun je met een gecertificeerde gids zoals Hans Voerman van Outdoor Boanire op pad gaan. Hij zal je de mooiste plekken laten zien en uitleggen wat hier van belang is voor het behoud van de natuur.

Na dit hele avaontuur is het waard om even in de oude hoofdstad Rincon te stoppen en te proeven van de lokale keuken bij Posada para mira of Rose inn. Hier kun je geiten stoofvlees, vis en leguaan proberen. In het centrum van Rincon zit een kleine distilleerderij genaamd Cadushi. Daar maken ze een liqeur van de cadushi cactus en laten ze het hele proces an je zien. Net buiten Rincon zit het museum Mangazina di rei en daar kun je alles te weten komen over de rijke cultuur en geschiedenis van Bonaire.

Tussen Rincon en Kralendijk kun je stoppen bij Aletta’s geitenboerderij waar ze verschillende producten fabriceerd. Ze geeft ook rondleidingen zodat iedereen kan zien wat de boerderij inhoud. Aletta heeft in het verleden meegedaan aan boer zoekt vrouw.

Terug in Kralendijk is het tijd om de verschillende restaurants te bezoeken. Er is een ruime keus aan restaurants zoals @ sea waar je heengaat voor een culinair hoogstandje. Als je iets te vieren hebt dan kun je kiezen voor het surprisemenu met een wijn arrangement. Dan is er ook nog Bobbejan’s, het altijd drukke barbeque restaurant. Ze zijn alleen maar in het weekend open maar het is daar altijd erg druk. Ook voor vegetariers is er een ruime keuze. De meeste restaurants hebben ook vegetarische gerechten op de kaart staan maar bistro de paris en Bonaire basics blinken daar wel in uit.

Bonaire is een klein eilandje met veel verschillende activiteiten. Zorg ervoor dat je dit mooie eiland bezoekt. Zoals ze op Bonaire zeggen: once a visitor, always a friend