Luxe Hotel

IJsland en de Adriatische Zee; 2 unieke Europese reisdoelen

Een reis hoeft niet altijd ver en exotisch te zijn om origineel te zijn. Zo zijn er ook veel mogelijkheden om in Europa zelf een onverwachte plek te bezoeken of op een niet-klassieke manier op vakantie te gaan. Hieronder vind je twee tips om de typische toeristenval te vermijden en dit jaar met een paar exclusieve vakantiefoto’s of boeiende verhalen van je vakantie terug te komen: IJsland en de Adriatische Zee.

Opwindende natuur in IJsland

Ken je IJsland enkel als het land waar Björk en de bankencrisis vandaan kwamen? Dan moet je dringend eens kennismaken met de prachtige natuur ter plekke. Zo kan je Pingvellir National Park bezoeken, de plek waar de twee tektonische platen van Noord-Amerika en Europa mekaar ontmoeten. Langs bergpaden kan je vervolgens het gebied verkennen waar zich de warmwaterbronnen bevinden: Geysir. Ja inderdaad, deze plek heeft z’n naam gegeven aan alle geisers overal ter wereld! Wil je graag een spectaculaire waterval zien? Dan mag je de ‘Golden Waterfall’ niet vergeten, neem wel droge kleren mee want je kan zo dichtbij komen dat je gegarandeerd een nat pak haalt. Heb je trouwens al ooit op een sneeuwmobiel gezeten? De ultieme adrenalinekick natuurlijk en in IJsland doe je het dan ook nog eens in een prachtig landschap. Al deze excursies en meer kan je op voorhand via internet vastleggen maar je kan ook ter plekke een 4X4 jeep huren bijvoorbeeld en het geheel op eigen houtje en aan je eigen tempo doen.

Zeilen in de Adriatische Zee

Hoewel Kroatië een prachtig land is, is het ook een beetje een platgetreden bestemming voor veel mensen. Het is nog steeds een goede en relatief goedkope vakantiebestemming maar echt origineel is het al lang niet meer. Maar je kan Kroatië ook eens van een andere zijde bekijken, één die nog niet zo veel mensen gezien hebben: de zee! Er zijn veel verhuurmaatschappijen in Kroatië die een ruime keuze hebben aan boten voor elk budget, voor mensen die zelf willen varen of mensen die een volledig bemande boot willen. Een huurboot met crew heeft minstens twee personeelsleden aan boord, de grootste boten zelfs al gauw een man of zeven. Er wordt op deze boten dan ook alles voor je gedaan tot het koken en de bediening aan toe. Een zeilboot is ook de ideale manier om de eilanden te bezichtigen en de Dalmatische kustlijn te verkennen. Zoek je prachtige wilde natuur? Dan moet je zeker de Kornati Archipel eens aandoen. Deze eilandengroep telt 147 eilanden en koraalriffen. Het is nog erg ongeschonden natuur en bewoners zijn er niet. Wel zijn er in het zomerseizoen een aantal restaurantjes te vinden, met prachtige uitzichten voor tijdens het diner uiteraard. Zoek je het ook wild maar dan liever in de vorm van een wild feestje? De stad Hvar is ideaal voor de jonge en trendy reiziger! Maar er liggen nog tal van middeleeuwse kuststadjes tussen Split en Dubrovnik die iedereen wel zullen kunnen bekoren. Het water van de Adriatische Zee is natuurlijk ongelooflijk helder en een permanente uitnodiging voor zwemmers en duikers. Vanop je gehuurde boot kan je daar permanent van genieten. Ben je het echter een dagje beu om op het water te vertoeven? Dan meer je toch gewoon aan in één van de vele jachthavens en boek je een luxueus of romantisch hotel in één van de vele historische steden die Kroatië rijk is.

About the Author

Leave a Reply

*