Luxe Hotel

Luxe Hotels in goedkope vakantielanden, ontdek de vele culturen van Europa

Zin in een heerlijke vakantie maar niet veel te besteden? Geen probleem! Over de hele wereld zijn tal van goedkope vakantielanden te vinden die veel te bieden hebben voor een vriendelijke prijs. Aangezien de vliegtickets naar andere continenten vaak toch aan de prijzige kant zijn, is het de moeite waard om op zoek te gaan naar de goedkope pareltjes van Europa. De relatief goedkope deals van de duurdere landen aan de kant gezet, blijven er nog steeds een scala van mogelijkheden naar goedkope vakantielanden over voor zowel de ontdekkers als de luxe aanbidders.

Hongarije

Hongarije is een van de Oost Europese landen die al langer bekend staat als een populaire vakantiebestemming. Niet alleen is dit land meerdere keren uitgeroepen als de goedkoopste Europese vakantiebestemming, het heeft ook veel te bieden. Boedapest is een van de meest betoverende steden die u ooit tegen zult komen. Eigenlijk bestaat de stad uit drie verschillende werelden. Boeda is het heuvelachtige, rustigere deel van de stad en Pest is het bruisende, drukke deel van de stad. De twee delen worden gescheiden door de Donau, waarin het eiland “Margaret Island” te vinden is. Naast de natuur van Boeda en Margaret Island, beschikt Boedapest ook over een grote variatie aan architectuur. Buiten de hoofdstad is er nog meer natuur en berglandschap te vinden: een paradijs voor de sportieveling en de wandelaar.

Boek hotels in Hongarije

Tsjechië

Naast Hongarije is ook Tsjechië een populaire maar relatief goedkope vakantiebestemming. Niet alleen is Praag een prachtige stad die niet onderdoet voor Boedapest, de bergen van Tsjechië zijn een goed alternatief voor winterbestemmingen zoals Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Er zijn hier prima pistes te vinden voor de wintersporter die gepaard gaan met een aanzienlijk lagere prijzenlijst dan bovengenoemde Europese wintersportbestemmingen. Voor nóg lagere prijzen is het een idee om op onderzoek uit te gaan in de eerdere wederhelft van Tsjechië: Slowakije. Hoewel minder toeristisch en meer een verborgen pareltje zoals Albanië, zijn er ook hier verschillende wintersport- en zomerbestemmingen te vinden die de moeite waard zijn.

Boek hotels in Tsjechië

Bulgarije

Bulgarije hoort ook thuis in het lijstje van populaire en goedkope bestemmingen. Hoewel de hoofdstad niet te vergelijken is met die van de twee voorgaande landen, zijn er in dit land berglandschappen, stranden en sneeuw te vinden. Bergen zijn in Bulgarije bijna overal dichtbij en zijn zowel prima geschikt voor wandelingen in de zomer als voor ski afdalingen in de winter. Daarnaast staat dit land vooral bekend om zijn vele stranden aan de oostkust. Naast het feit dat deze stranden mooi en goed voorzien zijn, zijn het ook goedkope strandbestemmingen voor de zomer. Als u er toch bent, vergeet niet een bezoekje te brengen aan het historische Plovdiv en het pittoreske Veliko Tarnovo.

Boek hotels in Bulgarije

Albanië

Een van de meest verborgen en stilgehouden pareltjes van EuropaAlbanie
is zonder twijfel het Albanië.

Dit kleine land wordt doorgaans niet serieus genomen in de toeristensector en is daardoor in de vergetelheid geraakt.
Dat dit een onterecht lot is, wordt meteen duidelijk bij een bezoek aan dit land. De parelwitte zandstranden in het
zuidelijke Sarandë zijn zelfs in hartje zomer niet overbevolkt en de strandbedden zijn gratis te gebruiken.
Het heldere, blauwe zeewater is verfrissend en op een korte afstand van het vasteland zijn een
aantal kleine, onbewoonde eilandjes te vinden.
Daarnaast is Berat ook een absolute aanrader. Het kleine stadje wordt ook wel “city of windows” genoemd en is dan ook prachtig om te zien.

Hoewel minder ingericht op toerisme dan landen zoals Frankrijk en Spanje, is dit een land waar een groot deel van de natuur
onaangetast is en waar u goede maar goedkope service en
hotels zult vinden.

Boek hotels in Albanië

 

MacedoniëMacedonie

Een land dat in bloei staat wat betreft toerisme en ontdekking is Macedonië.
Hoewel het nog steeds in de schaduw staat van veel andere landen,
is het de moeite waard om het als een potentiële vakantiebestemming te behandelen.

Toeristen worden hier met enthousiasme, nieuwsgierigheid en  vriendelijkheid ontvangen.

Net zoals Albanië is dit land nog niet compleet aangepast aan de wensen van de toerist en is dus relatief onaangetast.
Een waar juweeltje is Ohrid. De combinatie van natuur, een prachtig meer en vele historische monumenten maakt dit
stadje een mooie maar ontspannen bestemming.

Boek hotels in Macedonië

Slovenië

Voor degenen die op zoek zijn naar een groot oppervlak aan onaangetaste natuur is Slovenië een topbestemming. Helaas komt dit land niet vaak terug in de rankings van topbestemmingen in Europa. Ondanks zijn onzichtbaarheid in dit soort rankings is het een uniek en prachtig land. Het bergachtige, groene landschap wordt onderbroken door heldere, blauwe watervallen, rivieren en meren en biedt dan ook genoeg ruimte voor een groot aantal buitensporten – zowel gerelateerd aan water als aan land. Daarnaast vinden er in de zomer vele muziekfestivals plaats. Goedkoop én een groot aanbod aan activiteiten – wat wilt u nog meer?

Boek hotels in Slovenië

Polen

Iets meer naar het noorden is een ietwat frissere vakantiebestemming te vinden. Geheel onterecht hebben dit land en zijn bewoners niet altijd een even goed imago gekregen. De Polen zijn uiterst vriendelijk en zullen er alles aan doen om het u naar uw zin te maken. Verder heeft dit land een aantal historische steden waaraan niet te tippen valt. De historische hoofdstad is toch wel Krakau, met zijn oude gebouwen en het nabij liggende Auswitz. Warschau en Gdansk zijn zeker ook een bezoek waard. Voor de zonliefhebbers: bij Gdansk is het mogelijk om op het strand van de zon te genieten.

Boek hotels in Polen

Litouwen

De Baltische staten behoren veruit tot de meest onbezochte en onbekende landen van Europa. Onder Estland en Letland bevindt zich het eclectische Litouwen. De architectuur en cultuur die u hier zult vinden is geheel eigen en uniek – enigszins vergelijkbaar met een mix van de Scandinavische, Russische en Oost-Europese cultuur. De afwisseling tussen warme zomers en koude winters zorgen het hele jaar door voor prachtige plaatjes. Daarnaast zijn er in de zomer een scala aan creatieve festivals te vinden, waar men voor een klein bedrag naar binnen kan lopen – of eigenlijk naar buiten, aangezien ze meestal in de open lucht plaatsvinden. De hotels en andere accommodaties zijn hier goed verzorgd en niet duur. Met een bezoek aan dit land betreedt u een wereld apart van de rest van Europa.

Boek hotels in Litouwen

Portugal

Bent u een grote aanhanger van de Mediterraanse stranden en cultuur? Dan is Portugal een perfecte bestemming. Het Mediterraanse tintje van de Spaanse en Italiaanse cultuur is hier in dezelfde mate aanwezig, maar het prijskaartje dat eraan hangt is een stuk aangenamer. Verder bent u hier op de goede plaats voor heerlijk en vers eten, uitgestrekte stranden en goed voorziene hotels en winkelcentrums. De natuur is erg afwisselend: u zult hier naast stranden ook groene bergen, rotsen en woestijnland tegenkomen. Daarnaast doen de met cultuur en geschiedenis beladen Lissabon en Porto niet onder voor steden zoals Madrid of Barcelona. Op naar Portugal!

Boek hotels in Portugal

Turkije

Ten slotte is er Turkije. Waar Albanië een mix is van Arabische en Oost Europeaanse cultuur, is vooral het westen van Turkije een mix van Arabische en West Europeaanse cultuur. In de bruisende stad Istanboel komt de Westerse cultuur steeds meer naar voren in het centrum. Maar vergis u niet, vlak achter dit centrum schuilt een doolhof van prachtige kleine steegjes met lokale winkeltjes en hotels. De inwoners van dit land worden vaak afgeschilderd als opdringerig en onbeleefd, maar het tegendeel is waar. Afgezien van de toeristische trekpleisters zijn de Turken bijzonder gastvriendelijk en hebben altijd de tijd om een praatje te maken of om u een paar woordjes Turks te leren. Aan de kust zijn er een aantal fijne badplaatsen te vinden zoals Bodrum, Marmaris en het minder drukke Fethiye. In het midden van het land bevindt zich het unieke en indrukwekkende landschap van Cappadocia – dé aanrader van West Turkije!

Boek hotels in Turkije

Cappadoccia Turkije

About the Author

Leave a Reply

*