Luxe Hotel

De Canarische Eilanden, Voor Ieder Wat Wils

De Canarische Eilanden

De winter komt er weer aan! Voor vele mensen betekent dit een enkele rit naar de met sneeuw bedekte bergen. Maar wat als u nou stiekem (of niet zo stiekem) helemaal niet zo blij bent met de kou? Dan zijn de Canarische Eilanden een fantastische bestemming voor u. Milde en zelfs warme temperaturen gedurende het hele jaar én in verhouding tot veel andere warme winterbestemmingen niet zo ver verwijderd van ons koude kikkerlandje. Hoewel deze zeven eiland tot een groep behoren, zijn er wel degelijk onderlinge verschillen op de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden toegelicht:

Gran Canaria & Tenerife

Diegenen onder ons die op zoek naar zijn een combinatie van de zon, fijne stranden en een tal van voorzieningen zullen zich zonder twijfel thuis voelen op een van deze grotere eilanden. Gran Canaria en Tenerife zijn twee van de meest bezochte Canarische eilanden. Op beide eilanden zijn de prachtige zandstranden vooral in het zuiden te vinden, waar de temperatuur doorgaans net iets warmer is dan in het noorden. Verder wordt de toerist hier voor moeilijke keuzes gesteld: de bruisende eilanden bieden een lange lijst van mogelijkheden om te sporten, op excursies te gaan, entertainment te vinden en het nachtleven te beleven. Ook hier is het mogelijk om de rust op te zoeken. In het doorgaans rustigere noorden van Gran Canaria liggen een aantal mooie kiezelstranden en pittoreske dorpjes. Ook in Tenerife kan de rust het beste gezocht worden in het noorden waar een aantal verscholen zandstranden liggen. Daarnaast zijn de bergen op beide eilanden een perfect omgeving voor bergwandelingen. Vergeet niet een set warme kleren mee te nemen als u besluit de bergen in Tenerife te trotseren: hier kan in de winter sneeuw liggen en is het dus iets frisser dan de lagere gebieden van het eiland. Op deze eilanden zijn er hotels in overvloed, dus voor ieder wat wils.

Zoek hotels op Gran Canaria
Zoek hotels op Tenerife

Lanzarote & Fuerteventura

Lanzarote en Fuerteventura zijn de meest oostelijke eilanden van de Canarische Eilanden en ook de twee meest zonnige eilanden. De eerste wordt vooral gekenmerkt door het wilde landschap dat ontstaan is door de aanwezigheid van een groot aantal vulkanen. Net zoals de twee voorgaande eilanden heeft dit eiland vele voorzieningen voor toeristen zoals wandelroutes, mooie zandstranden en sportactiviteiten zoals duiken, surfen en golfen. Vooral het nationaal park Timanfaya biedt vele wandelroutes door de opgedroogde lavalandschap. Ook voor de bezoekers die dit landschap graag willen zien, maar geen grote aanhangers van wandelen zijn is er een manier om er toch meer van te zien: het landschap kan ook betreden worden met kamelen! Van de vier grote eilanden is Fuerteventura – nog! – het minst toeristisch. Hier kunt u de meest indrukwekkende lange zandstranden vinden. Door de constante aanwezigheid van de wind is het ook voor surfers en andere watersporters een paradijsje. Hoewel iets minder dan op de andere drie grote eilanden is er ook op Fuerteventura veel te beleven naast relaxen op het strand en surfen. Paardrijden, golfen, zeilen of een kamelentocht: aan u de keus!

Zoek hotels op Lanzarote
Zoek hotels op Fuerteventura

De Canarische Eilanden

La Palma, La Gomera & El Hierro

Een stuk minder toeristisch zijn de drie kleinere eilanden die ten westen van de vier grote eilanden liggen. Hier kunt u vooral terecht voor rust, natuur en eventueel avontuurlijke wandelingen. La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en bij uitstek een heerlijk eiland om lange wandelingen te maken. Het is vooral perfect voor de avontuurlijke wandelaars, aangezien de bewegwijzering hier miniem is. La Gomera ligt naast Tenerife en biedt vooral veel uitleving voor de sportievelingen. Nieuwsgierig, maar toch iets te rustig voor u? In dat geval kan men er ook voor kiezen om een dag trip te maken vanuit Tenerife. El Hierro is het kleinste eiland en wordt ook het minst bezocht. Voor ultieme rust en stilte is dit dus de beste keuze. Ondanks zijn relatief kleine oppervlakte, bezit dit eiland over rond de 500 vulkanen en heeft dus een erg bergachtig landschap. Net als zijn twee buureilanden is dit eiland een wandelparadijs. Wat betreft het klimaat is het op deze kleine eilandjes vaak net iets frisser dan op de grote eilanden, vooral in de bergen. Op La Palma kunt u sneeuw verwachten in de bergen gedurende de winter. Behalve wandelen zijn er op deze eilanden zeker ook andere activiteiten te vinden, maar wel in mindere mate dan op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Wat betreft slaapgelegenheden zijn de kleine eilanden perfect om leuke, kleine en/of intieme hotels te vinden.

Zoek hotels op La Palma (Spanje)
Zoek hotels op La Gomera
Zoek hotels op El Hierro

Rust, drukte, veel voorzieningen, lange witte zandstranden, sportieve activiteiten, intieme hotelletjes, bergen en mooie wandelroutes: Ieder van deze kenmerken is in zeker mate wel te vinden op een van de zeven Canarische Eilanden. Welke past het beste bij u?

About the Author

Leave a Reply

*