Luxe Hotel

De ABC-Eilanden – Genieten van Twee Werelden

Hotels op de ABC eilanden

Genieten van de zon? Dicht bij de natuur zijn en tegelijkertijd de zekerheid van luxe voorzieningen hebben? Dan zijn de ABC-eilanden zonder twijfel een goede keuze. Voor de sportieveling een groot aanbod aan actieve bezigheden zoals duiken, fietsen en surfen. Voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning zijn er talloze parelwitte stranden, culturele bezienswaardigheden, boottochten en de rust van de uitgestrekte natuur. En het houdt natuurlijk niet op na het ondergaan van de zon – heerlijk eten en een bruisend uitgaansleven maken de dag compleet.

Relaxing Aruba

Dit eiland staat bekend om haar eindeloze witte stranden die compleet uitgerust zijn voor een aangename dag aan de zee. In tegenstelling tot de andere twee eilanden zijn deze ook allemaal publiekelijk toegankelijk. Voor degenen die dromen van een ochtendduik in de Caribische zee zijn er een tal van hotels die zich hebben gevestigd aan de kust. Verder is Aruba ook een eiland van natuur. Het beschermde Arikok National Park beslaat 17% van het eiland en voorziet u met de mogelijkheden om mooie wandelingen te maken, grotten te bezoeken en te zwemmen in een natuurlijk zwembad. Hoewel dit eiland er niet het meest om bekend staat, biedt het ook een groot aantal activiteiten voor de fanatiekelingen. Surfen, duiken, zeilen, paardrijden, fietsen, klimmen; u noemt het maar!

Boek direct hotels op Aruba

Drive & Dive Bonaire

Het iets minder bezochte Bonaire is het onderwater paradijs van de ABC-eilanden. Waar veel van de koraalriffen in andere duikbestemmingen zijn beschadigd door stormen en verbleekt zijn door de opwarming van de oceanen, lijkt Bonaire hier een stuk minder last van te hebben. Het eiland beschikt over een totaal van 86 duiklocaties, zowel direct aan de kust als midden in de zee. Dit betekent dat een groot aantal locaties makkelijk bereikbaar is met de auto en dat u dus kunt gaan wanneer u wilt. In andere woorden: drive & dive! Eenmaal onderwater ontdekt u een wereld op zich: kleurrijke koraalriffen, een verscheidenheid aan tropische vissen en een zicht tot 90 meter ver. Met de nadruk op dit aspect is er net zoals op Aruba en Curaçao ook plaats voor andere sportieve activiteiten. Daarnaast beschikt ook dit eiland over een aantal meer stranden dan wij hier in Nederland gewend zijn. In tegenstelling tot Aruba wisselen deze stranden af tussen wit zand, kiezels en versteend koraal. Een klein geheimpje: voor hagelwitte zandstranden en toevallige ontmoetingen met jonge zeeschildpadden is Klein Bonaire een absolute aanrader.

Boek direct hotels op Bonaire

Multicultureel Curaçao

In vergelijking met Aruba en Bonaire ligt in Curaçao een nadruk op de mix van culturen die het eiland bezit. Door de jaren heen hebben zich rond de 100 verschillende volkeren zich hier gevestigd. Dit is zonder twijfel terug te vinden in de rijke keuken, de architectuur en de vele culturele activiteiten die de bewoners bieden. Ook Curaçao beschikt over een groot aantal prachtige – voornamelijk zand en koraal – stranden die een wat meer gevarieerd karakter hebben dan de Arubaanse stranden. Van verlaten tot drukbezochte stranden, van grote tot kleine stranden, van gratis toegankelijke tot betaalde toegang stranden, van toeristische tot lokaal bezochte stranden: voor ieder wat wils. Van de vele specialiteiten van dit eiland springt een er vooral in het oog: dolfijnen! Naast de dolfijnenshows die het dolfinarium organiseert, bestaat er ook de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen en te sportduiken en om meer over hun leefwijze en de onderwaterwereld in het algemeen te weten te komen. Kortom, ook Curaçao stelt niet teleur!

Ontspanning, adrenaline en cultuur: U vindt het zonder twijfel op deze drie stralende eilanden.

Boek direct hotels op Curaçao

About the Author

Leave a Reply

*