Luxe Hotel

12 tips voor goedkope vliegtickets

Vliegen, de een vind het een verschrikking, de ander vind het geweldig. Voor sommigen begint de ellende al bij het boeken want vliegtickets zijn niet goedkoop en hoe kunt u nu de beste vliegtickets voor de beste prijs boeken?

Om de beste vliegtickets te krijgen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Wij geven u een aantal tips om zo voegtijdige stress te voorkomen. Immers op vakantie gaan hoort leuk te zijn.

Weet u nog een tip die niet in dit overzicht staat? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen.

 

 

1. Boek vroeg

Vliegen, de een vind het een verschrikking, de ander vind het geweldig. Voor sommigen begint de ellende al bij het boeken want vliegtickets zijn niet goedkoop en hoe kunt u nu de beste vliegtickets voor de beste prijs boeken?

2.Vergelijk de vliegroute

Bekijk altijd de route van de vlucht. De meest voor de hand liggende route hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn. Vliegt u naar Nieuw Zeeland dan kunt u zowel via Azië als via Amerika reizen. De meest voor de hand liggende is dan vaak de duurste route.

3. Gebruik prijsvergelijkingssites

Gebruik niet alleen de website van de vluchtmaatschappij maar ook vergelijkingssites zoals die van Expedia, Skyscanner, Dohop en andere prijsvergelijkingssites. Goedkope ticket gevonden? Kijk dan op de website van de maatschappij en vergelijk de tickets met elkaar. U zult vaak zien dat de ticket op de website van de maatschappij goedkoper is, immers iedere ondernemer moet verdienen.

4. Kies het juiste tijdstip

Als u in de avonduren vliegt bent u meestal goedkoper uit dan overdag. Dit geld ook voor de vroege ochtenduren. Een zakenreiziger zal meestal overdag reizen en daar houden de vliegmaatschappijen goed rekening mee in uw nadeel.

5. Vergelijk luchthavens

Vlieg vanaf goedkope luchthavens of vanaf Duitsland. Dit kan soms enkele tientallen tot honderden euro’s besparen op uw vakantie. Rotterdam Airport is vele malen goedkoper dan Schiphol, en Weeze in Duitsland is een goede optie voor degene die bij de grens van Duitsland wonen.

6. Vermijd minder drukke lijnen

Vermijd minder druk bevlogen lijnen zoals bijvoorbeeld Amsterdam – Bilbao Spanje. Een vliegticket van Amsterdam naar Barcelona met ongeveer dezelfde afstand is vele malen goedkoper. En dat kan op zo’n kleine vlucht toch al snel meer dan 130 euro schelen!

7. Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens, en dat kan ook voor uw vliegreis zo zijn. Boekt u een vlucht naar Azië dan is KLM vaak de duurste, maar dan zit alles bij de prijs inbegrepen. Aziatische maatschappijen zijn vaak goedkoper maar wat betaald u onderweg nog? Drankjes en maaltijden kunnen de prijs alsnog doen oplopen en maakt de totale reissom niet goedkoper. Uiteindelijk zal KLM net zo duur uitvallen als de Aziatische maatschappijen.

8. Pakketreizen vs. losse vliegtickets

Een pakketreis via een reisorganisatie kan soms goedkoper zijn dan wanneer u uw hotel en vliegticket los boekt. Dit is lang niet altijd zo maar soms kunt u hiermee geld besparen op de vliegkosten.

9. Lokale vluchtmaatschappijen

Wanneer u verre reizen boekt kan het lonen om tussentijds uit te stappen en een plaatselijke prijsvechter te nemen voor het laatste stuk vliegen. Dit kan u soms geld besparen.

10. Boek periodes

Speel met de dagen, een vliegreis van 14 dagen is vaak goedkoper dan 13 dagen. Voor maandtickets is dat hetzelfde. Kijk dus even goed of u niet goedkoper uit bent met een extra dag.

11. 2 maal een enkele reis is een retourvlucht

Tweemaal een enkele reis boeken in plaats van een retourvlucht kan geld besparen. Kijk daarom ook altijd wat 2 enkele tickets kosten. Vooral in Europa kunt u met meerdere maatschappijen terug vliegen.

12. Lastminute vliegtickets

Last minute vliegtickets kunnen voor zeer lage prijzen over de toonbank gaan. Bent u niet gebonden aan vroeg boeken dan loont een last minute vliegticket.

About the Author

Leave a Reply

*